Як навчити свій організм не переїдати

234 0
1 хвилина на прочитання
  1. Забудьте про старе правило "якщо переїли, значить, раніше не доїли". Зайва вага часто пов'язана з надмірним споживанням їжі. Парадоксально, але дієти та суворі обмеження можуть стати причиною переїдання. Жорсткі обмеження часто призводять до голоду, який, зрештою, може спричинити зрив.

    Ще однією причиною переїдання може бути нестача води. Іноді організм плутає спрагу голодом, і замість води ми вживаємо їжу. Нестача вологи також може сповільнити обмін речовин.

  2. Переїдання часто пов'язане з недостатнім сном та втомою. Організм, відчуваючи втому, потребує відпочинку та енергії. Замість того, щоб надати йому відпочинок, ми часто вдаються до переїдання.

  3. Зосередьтеся на їжі під час їжі, уникайте перекушування на ходу, за книгою або перед комп'ютером. Це дозволить вам усвідомлено вживати їжу та насолоджуватися нею.

  4. Уникайте заїдання емоцій. Чи це радість чи смуток, не використовуйте їжу як засіб для придушення емоцій. Аналізуйте свої почуття та розумійте, що вам дійсно потрібно, замість того, щоб звертатися до їжі.

  5. Не піддавайтеся хибним попередженням, таким як "тарілка любить чистоту" або "їжу не можна викидати". Послухайтеся свого організму і не їжте, якщо ви вже наїлися. Їжу, що залишилася, можна використовувати більш розумним чином, наприклад, віддаючи нужденним.

  6. Перегляньте свої харчові звички та традиції. Не соромтеся змінювати свій спосіб життя, щоб не звички керували вами, а ви – своїм життям. Зробіть вибір на користь здорового способу життя, наприклад, замінивши солодкий чай на трав'яний без цукру, і поступово ви будете звикати до нових, корисніших звичок.

Як упоратися з постійними зривами?

балансоване меню

  1. Збалансуйте своє меню, дотримуючись 3 основних прийомів їжі та 0-2 корисних перекусів. Дотримуйтесь паузи між їдою, уникаючи випадкових перекусів. Якщо вам важко самостійно збалансувати раціон, зверніться до нашого сервісу доставки здорового харчування. Ми допоможемо вам вибрати відповідну харчову програму, враховуючи вашу вагу та стан здоров'я.

  2. Пийте достатню кількість води.

  3. Підтримуйте здоровий сон.

  4. Розберіться, яку емоційну потребу ви намагаєтеся задовольнити за допомогою їжі, і спробуйте задовольнити її іншими способами, не пов'язаними з їдою.

  5. Якщо ви знову зірвалися, не карайте себе. Шукайте справжню причину та розмірковуйте про те, що можна змінити у своєму режимі дня, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому. Плануйте, як діятимете у схожих ситуаціях.

Як навчити свій організм не переїдати
4.6/5
24
Коментарі (0)

Схожі статті